سیاه پلو یا پًلٍ سر قوام

مواد لازم:

اربعه دوشاب (شیره نوعی خرمالو وحشی)

سبزیهای معطر شامل گشنیز، کوتکوتو، نعنساع، چوچاق و بارنگ بو (سبزیهای محلی) چرخ شده

گردو سائیده یا چرخ شده

رب انار مقدار خیلی کم

برنج

 

طرز تهیه:

سبزی چرخ شده را آبش را گرفته و آب سبزی را  با مقداری اربه دوشاب مخلوط می کنیم. مقداری گرودی ساییده نیز به مخلوط اضافه کرده و روی شعله ملایم می گذاریم تا آب آن تبخیر شود. برخی برای تیره تر شدن رنگ آن مقداری رب انار،آلوچه ترش و یا آب نارنج هم مخلوط می کنند.

سپس  بعد از آبکش کردن پلو، بخشی از پلو را با مواد بدست آمده مخلوط کرده و جداگانه دم می گذاریم. البته اگر حجم آن کم باشد، می توان کنار باقی مانده پلو هم دم گذاشت.

پل سر قوام و یا پلو سیاه و ملس شده، در پخت غذاهای مناسبتی کاربرد دارد و بیشتر کسانی که می خواهند غذای نذری توزیع کنند و یا برای اموات خیرات دهند؛ بخشی از پلوی سفید را بدین شکل شیرین مزه و تیره رنگ کرده و همراه پلوی نذری خیرات می کنند.
قبلا به خاطر تولید زیاد اربه دوشو، پخت پل سر قوام زیادتر بود. ولی در سالهای اخیر به دلیل کم شدن اربه و قیمت بالای اربه دوشو، به جای شیره اربه ، برخی شیره انگور یا شیره خرما را جایگزین کرده اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست