زیتون پرورده

یکی از چاشنی های سفره ی گیلانی است .

مواد لازم :1کیلو زیتون ، 200 گرم مغز گردو ، 1یا2 بُته سیر ، 1لیوان آبِ انار تُرش یا انار تُرش دانه کرده ، 250 گرم سبزی تازه ، نعناع ، خال واش ، چوچاق ، گُلپر و فلفل .

طرز تهیه :گردو را می ساییم ، آن گاه سیر و دانه ی انار تُرش را با سبزی ها در نمکیار (ظرف سفالی مدور) می ساییم به گونه ای که استخوان دانه های انار آرد  شود و زیر داندان نماند . آن گاه هسته ی زیتون را جدا می کنیم و آن را با مغز گردوی ساییده شده و بقیه ی مخلفات در یک ظرف گود می ریزیم . فلفل و گلپر به آن می زنیم و با قاشق قاطی می کنیم .

مصرف زیتون پرورده پس از تهیه مانعی ندارد ، ولی بهتر است دو ساعتی بماند تا کاملاً جا بیفتد و قوام بیاید . زیتون پرورده مانند تُرشی با انواع غذاهایی که با ماهی درست می شود و یا خورش هایی مانند با قلاقاتوق و میرزا قاسمی مصرف می شود .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست