خورش جغرتمه

طرز تهیه خورش جغرتمه

خورش جغرتمه از غذاهای سنتی گیلان است.

 

مواد لازم برای خورش جغرتمه

سینه مرغ پخته شده:  یک دوم سینه
پیاز متوسط سرخ شده: یک عدد
تخم مرغ: دو عدد
رب گوجه فرنگی: یک قاشق غذاخوری
نمک، فلفل: به میزان لازم
زردچوبه و دارچین: به میزان لازم
زعفران دم کرده:  یک قاشق چایخوری
آبلیموی تازه: یک قاشق چایخوری
آب مرغ: به میزان لازم

 

طرز تهیه خورش جغرتمه

مرغ پخته شده را ریش ریش یا خرد کرده و در تابه با کمی روغن تفت دهید. سپس رب گوجه را اضافه کرده و هنگامی که رنگ رب خوشرنگ شد، پیاز را بیفزایید. مراقب باشید حرارت کم باشد تا رب و پیاز نسوزد. سپس آب مرغ را به اندازه ای که روی مواد را بگیرد، اضافه کنید+ آبلیمو و ادویه ها و بگذارید تا مواد به مدت 5 دقیقه با هم بپزند. در این مرحله در صورت تمایل می توانید زعفران را هم به مواد اضافه کنید. بعد از 5 تا 10 دقیقه چون همه مواد خورش از قبل آماده شده سریع به روغن می افتد و شما می توانید تخم مرغها را که در ظرفی جداگانه با چنگال زده اید، روی خورش ریخته و کمی هم بزنید تا به همه جای غذا برسد و درب ظرف را بگذارید تا تخم مرغ بسته و خودش را بگیرد.
خورش چغرتمه آماده است و می توانید آن را با برنج صرف کنید.

 

نکات

آب این خورش نباید زیاد باشد. تخم مرغها را بعد از ریختن روی خورش زیاد هم نزنید چون غذا منظره جالبی پیدا نخواهد کرد. من برای تهیه این خورش که در عکس می بینید از گوشت بلدرچین استفاده کردم. شما می توانید بنا به تعداد خانواده مواد را زیاد کرده و مخلوطی از گوشت سینه و ران مرغ را که خوشمزه تر است استفاده کنید. هم چنین از کناره ها و بخش های دیگر مرغ هم می شود استفاده کرد. برای خرد کردن یا ریش نمودن گوشت مرغ دقت کنید که به صورت تکه های خیلی ریز ریش نشود. چون خورش شبیه حلیم می شود. این خورش با گوشت مرغابی هم بسیار خوشمزه است. نکته این خورش کم آب بودن آن است.

 

نکات تکمیلی در مورد خورش جغرتمه

خورش جغرتمه جزو غذای محلی – گیلانی میباشد.
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30 دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30 دقیقه میباشد .
خورش جغرتمه را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری – افطار – میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست