نشاء برنج در گیلان از آداب و رسوم ویژه ای برخوردار است ، که چند مورد از آنان شامل موارد زیر میباشد :
1. در فصل نشاء زنانی که دارای کودکان شیرخوار هستند ، بستگان آنها ، بچه ها را در ساعت 10 صبح که چاشت گویند و بعد از ناهار به مزارع آورده و توسط مادران شیردهی میشوند.
2. تم سری (tom sari) : در روز اول نشاء هنگام مرخصی زنان کارگر ، صاحب مزرعه حلواهایی محلی به عنوان شیرینی میپزد و بین آنها تقسیم میکند.
3. سفید تم (safid tom) : در مواقع نشاء گاهی نشاهای سفید برگی پیدا میشد که هر کارگری آنرا می یافت به پای پسر صاحب کار و یا زنش می زد و انعام میگرفت.
4. معمولا در قدیم رسم بود که صاحب خانه پلو و انواع خورشت های محلی را برای کارگران زن یا مرد در سر مزرعه برساند و همگی در آنجا در کنار هم غذا میخوردند . که به این عمل پلاهری (palahari) میگفتند . امروزه هم رسم و رسومات جانبی برای کاشت ، داشت و برداشت وجود دارد که البته در همه جا یکسان نیست.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
فرستادن دیدگاه