اناربیج

اناربیج یا انارآویج یا خورش فسنجان گیلانی از غذاهای سنتی گیلان است. انار آویج در واقع نوعی فسنجانِ تابستانی است. فسنجان غذای گرمی است که در تابستان چندان طرفدار ندارد و از طرف دیگر هم خورش رسمی گیلانی‌هاست. گیلانی‌ها با اضافه کردن مقداری سبزی این خورش را برای فصل گرما دلخواه‌سازی کرده‌اند.

مواد لازم برای ۵-۶ نفر:

گوشت چرخ‌کرده: نیم کیلو
پیاز رنده شده: ۱ عدد
مغز گردوی ساییده شده: ۴-۵ پیمانه سبزی ساطوری شامل: تره، جعفری، گشنیز، نعنا، کمی خالواش و چوچاق ۵-۶ پیمانه
رب انار ترش: ۱ پیمانه
زردچوبه،روغن نمک و فلفل به میزان دلخواه

دستور طبخ:

پیاز را با زردچوبه و اندکی نمک و فلفل به گوشت بزنید، گوشت را به صورت کوفته‌ریزه درآورید و کنار بگذارید. مغز گردوی ساییده را با کمی نمک و اندکی زردچوبه در نیم لیتر آب روی آتش ملایم ۱ ساعت بپزید تا بوی خامی گردو گرفته شود و روغن بنشیند. گاهی با قاشق چوبی هم بزنید تا ته نگیرد.

۳-۴ قاشق روغن در تابه روی آتش ملایم داغ کنید و سبزی را در آن تفت بدهید تا آب آن چیده شود. سبزی سرخ کرده را با رب انار روی گردو بریزید و هم بزنید. تابه را آب بکشید، ۲-۳ قاشق دیگر روغن در آن بریزید و روی آتش ملایم داغ کنید. کوفته ریزه را ۴-۵ دقیقه در روغن داغ بغلتانید و به دیگ گردو و سبزی اضافه کنید. آتش را کم کنید و در دیگ را نیمه باز بگذارید تا خورش به روغن بنشیند.

 

نوش جان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست