جاذبه های گردشگری تاریخی گیلان : زیباکنار

زیباکنار

زیباکنار

زیباکنار ناحیه ای ساحلی در استان گیلان و از توابع شهرستان رشت است . جمعیت کل زیباکنار و روستاهای آن در آخرین سرشماری حدود ۶ هزار نفر اعلام گردیده است البته به جز صاحبان ویلا !!!! این جمعیت شامل روستاهای دوباج، ملکده، نوده، جلیدان، چالکش لات، تازه آباد، فخر آباد، اژدها بلوچ، خشک اسطلخ، شهمیرسرا، امیلدان و چونچنان می باشد.

شغل اکثر مردم در زیباکنار ماهیگیری، مشاور املاک و سوپر مارکت و کشاورزی است .فاصله زیباکنار تا تهران حدود ۳۳۰ کیلومتر است. زیباکنار از شمال به دریای زیبای کاسپین (خزر) و از جنوب به شهر بسیار زیبای لشت نشاء (توجه نمایید که زیباکنار شهر یا شهرستان  نیست  این منطقه یکی از توابع شهرتوریستی وبزرگ لشت نشا  با مردمی بافرهنگ و مهمان نواز میباشد و اکثر امور اداری زیباکنار در بخشداری شهرداری لشت نشا انجام میشود) و لشت نشا زیر مجموعه رشت و رشت مرکز استان سرسبز  گیلان است. منطقه توریستی ساحلی زیباکنار از شرق به کیاشهر و چمخاله و از غرب به حسن رود منطقه آزاد انزلی و گلشن انزلی متصل است. به دلیل نزدیکی به فاز تجارت  منطقه آزاد انزلی و بازارچه ها وپاساژهای تازه تاسیس کاسپین این منطقه تا نرسیده به پل کیاشهر در سال ۹۳ جزء محدوده منطقه ازاد کاسپین انزلی اعلام گردید. آب و هوای زیباکنار معتدل و در فصل بهار و تابستان مرطوب شرجی است و در اکثر فصول بیشتر در فصل پاییز و زمستان باران قابل توجهی میبارد که همواره آسمان منطقه زیبا کنار آبی و باغات زیباکنار سرسبز است . بندر ساحلی زیباکنار امروزه به دلیل ساخت وساز و ویلاهای لوکس و ویلاهای شهرکی، ویلا ساحلی، ویلا جنگلی توسط مهندسین مجرب و یا ویلاهای روستایی توسط افراد بومی و همچنین هتل های و مسافرکاشانه ای کنار دریا بسیار مطرح شده است. ویلاهای جدید و مدرن بافت محلی را از دست داده و به منطقه ای لوکس برای ثروتمندان و کارمندان  تبدیل شده به گونه ای که هزینه هر شب اقامت در زیبا کنار در ایام عید یا تعطیلات تابستان به شبی ۲۵۰ تا ۷۰۰ هزار تومان میرسد.

از جمله بناهای مهم زیباکنار در زمان گذشته می توان به هتل زیباکنار که در اوایل حکومت پهلوی برای سکونت و پذیرایی از خان های امینی و مهمانان سرشناس داخلی و خارجی ساخته شده بود و عظمتی بسیار داشت اشاره کرد. دیگر بنای معروف زیباکنار کاخ قطبی بود که با معماری مدرن و با گران قیمت ترین مصالح و سنگ های مرمر در زمان اواخر دوره پهلوی توسط شخصی بنام رضا قطبی دایی شهربانو فرح ساخته شده بود و برای تفریح شاهزاده ها و مهمانان بزرگ استفاده می شد. البته بخشی از بناهای نام برده شده دیگر وجود نداشته و به بخشی از مجتمع اموزشی رفاهی صداوسیما اضافه و تبدیل شده است.

 

رودخانه اوشمک

رودخانه اوشمک

رودخانه اوشمک

یکی دیگر از جاذبه های طبیعی زیباکنار رودخانه اوشمک می باشد که به طول ۸ کیلومتر از دل لشت نشا گذشته و از ساحل زیبا کنار به دریا میریزد. رودخانه زیبا کنار مکانی پر از ماهی و مناسب برای ماهیگیری محسوب می شود. در اکثر هفته ها، مسافران و افراد زیادی از دیگر استانها از جمله زنجان و قزوین حتی شهر رشت و رودبار و شهرهای اطراف برای تفریح لذت بخش ماهیگیری به این منطقه می آیند.

 

 

 

پارک ملی بوجاق

پارک ملی بوجاق

پارک ملی بوجاق

این پارک در فاصله کمتر از ۱۰دقیقه از زیباکنار واقع شده است که به عنوان تالاب بین المللی به مجامع جهانی معرفی شده و دلتای رودخانه سفیدرود را در خود جای داده است. این پارک طبیعی یکی از زیستگاه های مهم پرندگان و آبزیان میباشد. از گونه های مهم  پارک ملی بوجاق : غاز خاکستری ، عروس غاز ، فلامینگو ، پلیکان ، آوست چوب پا ، باکلان ، انواع حواصیل ، اکراس ، کله سبز ، خوتکا ، اردک ارده ای ، کفچه نوک ، آنقوت ، تنجه ، نوک پهن ، کشیم ، قو ، طاووسک ، بحری ، لیل ، سنقر تالابی ، خروس کولی ، چنگر ، آبچلیک ، گیلانشاه ، کاکایی ،اردک سرحنایی و گیلار . و گونه های گیاهی بسیاری هم در این پارک وجود دارد که دیدنش خالی از لطف نیست.
تفریحاتی که هر ساله توریست ها و گردشگران داخلی و خارجی را به زیباکنار می کشاند عبارت است از قدم زدن در کنار ساحل زیباکنار شنا ، قایق سواری ، جت اسکی ، اسکی روی اب ، ماهیگیری ، چهارچرخ سواری ، فوتبال و والیبال ساحلی و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست