برگزاری جشنواره “اربادوشاب” برای پاسداشت آیین های گیلان

سومین جشنواره “اربادوشاب” یا همان تهیه دوشاب از میوه خرمالوی جنگلی به مناسبت ایام الله دهه مبارک فجر با رویکرد حفظ و پاسداشت آیین های گذشته گیلان به همراه نمایشگاه صنایع دستی و سوغات و نان محلی در روستای مازوپشت شهرستان رضوانشهر در غرب گیلان برگزار شد.

رئیس اداره میراث فرهنگی , صنایع دستی و گردشگری شهرستان رضوانشهر شنبه 16 بهمن در حاشیه برگزاری این جشنواره به ایرنا گفت: این جشنواره به منظور زنده نگه داشتن آیین ها و بازگشت به فرهنگ غنی کهن گیلانی ها برگزار شده است تا علاوه بر احیای فرهنگ بومی و محلی و انتقال آن به نسل جوان امروزی , شرایط لازم برای کسب درآمد روستاییان از طریق برپایی غرفه های صنایع دستی و سوغات و نان محلی نیز فراهم شود. “منصور هادی پور” افزود: برگزاری اینگونه جشنواره ها موجب توجه بیشتر به انواع گردشگری به ویژه گردشگری فرهنگی, روستایی و سلامت در راستای احیای فرهنگ ها و آیین سنتی و میراث فرهنگی هر سرزمین می شود.

وی تصریح کرد: بر اساس باورهای کهن مردم بومی, مصرف اربادوشاب برای درمان بیماری فاویسم و زردی بسیار موثر است. به دلیل طبع گرم آن, مردم گیلان در زمستان اربادوشاب را به صورت مخلوط با برف یا برنج برشته شده یا برای طبخ برخی از شیرینی ها و نان ها  به جای مواد قندی مصرف می کنند.

درخت میوه اربا (خرمالوی جنگلی) در جنگل های گیلان و مازندران را  به صورت خودرو می روید و میوه خرمالو در واقع نوع پیوند یافته درخت ارباست که در گویش تالشی به آن “امبرا” می گویند.

شهرستان رضوانشهر با حدود 80 هزار نفر جمعیت و 120 روستا در 75 کیلومتری غرب مرکز گیلان واقع شده و پخت اربادوشاب که به گویش تالشی به آن “امبرادوشاو” گفته می شود از سنت های دیرینه و کهن مردمان این مناطق به شمار می رود.

سومین جشنواره “اربادوشاب” یا همان تهیه دوشاب از میوه خرمالوی جنگلی به مناسبت ایام الله دهه مبارک فجر با رویکرد حفظ و پاسداشت آیین های گذشته گیلان به همراه نمایشگاه صنایع دستی و سوغات و نان محلی در روستای مازوپشت شهرستان رضوانشهر در غرب گیلان برگزار شد.

رئیس اداره میراث فرهنگی , صنایع دستی و گردشگری شهرستان رضوانشهر شنبه 16 بهمن در حاشیه برگزاری این جشنواره به ایرنا گفت: این جشنواره به منظور زنده نگه داشتن آیین ها و بازگشت به فرهنگ غنی کهن گیلانی ها برگزار شده است تا علاوه بر احیای فرهنگ بومی و محلی و انتقال آن به نسل جوان امروزی , شرایط لازم برای کسب درآمد روستاییان از طریق برپایی غرفه های صنایع دستی و سوغات و نان محلی نیز فراهم شود. “منصور هادی پور” افزود: برگزاری اینگونه جشنواره ها موجب توجه بیشتر به انواع گردشگری به ویژه گردشگری فرهنگی, روستایی و سلامت در راستای احیای فرهنگ ها و آیین سنتی و میراث فرهنگی هر سرزمین می شود.

وی تصریح کرد: بر اساس باورهای کهن مردم بومی, مصرف اربادوشاب برای درمان بیماری فاویسم و زردی بسیار موثر است. به دلیل طبع گرم آن, مردم گیلان در زمستان اربادوشاب را به صورت مخلوط با برف یا برنج برشته شده یا برای طبخ برخی از شیرینی ها و نان ها  به جای مواد قندی مصرف می کنند.

درخت میوه اربا (خرمالوی جنگلی) در جنگل های گیلان و مازندران را  به صورت خودرو می روید و میوه خرمالو در واقع نوع پیوند یافته درخت ارباست که در گویش تالشی به آن “امبرا” می گویند.

شهرستان رضوانشهر با حدود 80 هزار نفر جمعیت و 120 روستا در 75 کیلومتری غرب مرکز گیلان واقع شده و پخت اربادوشاب که به گویش تالشی به آن “امبرادوشاو” گفته می شود از سنت های دیرینه و کهن مردمان این مناطق به شمار می رود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست