در سیاهکل می توانید  محصولات نمدی، ابریشمی، پشمی و قلاب بافی،سفالگری و سرامیک سازی،را تهیه کنید.همچنین این‌جا محل مناسبی برای خرید برنج، چای، فندق، سیب زمینی و گردو و عسل نانهای محلیاست.انواع ترشی و مربا، میوه‌های جنگلی، کلوچه و لبنیات از دیگر سوغات دیلمان و سیاهکل هستند که می‌توانید در بازار هفتگی یا خارج از آن تهیه کنید.

شهرستان سیاهکل ظرفیت خوبی در تولیدات کشاورزی ارگانیک(بدون کود شیمیایی) دارد. همچنین آب مورد نیاز جهت تولید برنج از کوهستان تامین می شود.دیلمان و پیرکوه را رویشگاه انواع گیاهان طبیعی و دارویی  می باشد.زنبورهای عسل از این گیاهان دارویی تغذیه می کنند و لذا عسل ۸۰ گیاه سیاهکل که خاصیت دارویی دارد معروف است. محصولات باغی سیاهکل نظیر گردو و فندق، در سطح کشور منحصر بفرد است.

سفالگری و سرامیك سازی همچنان در لاهیجان و سیاهكل زنده است. منظور از سفال، بدنه‌هایی است كه با خاكهای ثانویه، كه در اثر جابه‌جایی خلوص كمتری دارند و درجه پخت آنها نیز كمتر است، مثل خاك رس ساخته می‌شوند. سرامیك به بدنه‌هایی گفته می‌شود كه از خاكهای اولیه، كه به سبب ثابت بودن محل خاك از خلوص بیشتر و درجه پخت بالاتری برخوردارند، مثل كائولین و خاك سفید ساخته می‌شوند.

گفتنی است كه واژه‌های «سفال» و «سفالینه» كه اهل فن و در موارد كلی دیگر، آن را به كار می‌برند، بر هر نوع بدنه اطلاق می‌شود. یكی از قدیمی‌ترین صنایع بشری، سفالگری است كه به اعتقاد بیشتر محققان و نیز به پشتوانه اشیاء به دست آمده از كاوش‌های باستان‌شناسی، زادگاه آن ایران بوده و از كشورمان به دیگر نقاط جهان راه یافته است. به اعتقاد گیرشمن، باستان‌شناس و محقق برجسته فرانسوی، نخستین نمونه‌های اشیاء سفالین، به ساكنان كوهستانهای بختیاری تعلق دارد كه حدود ۸۰۰۰ پیش از میلاد و بدون استفاده از چرخ سفالگری ساخته شده است. از نمونه‌های به دست آمده می‌توان دریافت كه در آن زمان، سفال‌سازان از كوره پخت سفال نیز بی‌اطلاع بوده‌اند و احتمالاً ظروف سفالین را در كنارهمان آتشی كه برای پختن گوشت شكار مهیا می‌كردند می‌پختند. سفالینه‌های دوران مورد بحث، به تقلید از سبدهای بافته شده با تركه درختان ساخته شده و در بسیاری موارد، سبد به صورت قالبی برای ساخت ظروف سفالین به كار رفته است.به دنبال تكمیل چرخ‌های سفال‌گری، تحول دیگری در این صنعت به وقوع پیوست و صنعتگران سفال‌ساز موفق به تهیه انواع لعاب قلیایی و تزیین ظروف با آن شدند.

لعاب عبارت است از لایه نازك سیلیكاتی كه برای افزایش مقاومت و قابلیت‌های مصرفی،‌ زیبایی و جلوگیری از نفوذ رطوبت، سطح داخلی یا خارجی یا سطوح داخلی و خارجی یك بدنه سفالی یا سرامیكی را پوشش می‌دهد و دارای سه نوع قلیایی، سربی، فریت است. لعاب با اكسیدهای رنگزای فلزی به رنگ مورد نظر در می‌آید و پس از انجام مرحله لعاب‌كاری، ضروری است كه ظروف یا بدنه‌ها برای پخت نهایی به كوره برده شوددر حال حاضر، تولید سفال، سرامیك و كاشی در مناطق مختلفی از كشورمان به شیوه‌های گوناگون از آن جمله‌ با بهره‌گیری از چرخ سفالگری رواج دارد و طی سالهای پس ازپیروزی انقلاب اسلامی، شاهد رونق سفالگری رواج دارد و طی سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی، شاهد رونق سفالگری در مناطقی مانند لالجین همدان، میبد یزد و تهران بوده‌ایم. این «هنر ـ صنعت» در دیگرمراكز مهم تولید، مانند مند گناباد، كلاگر محله جویبار، تبریز،‌ زنوز، اصفهان، شهرضا، نطنز، سیاهكل لاهیجان و… كماكان به حیات خود ادامه داده است.

 

شهرستان سیاهکل ظرفیت خوبی در تولیدات کشاورزی ارگانیک(بدون کود شیمیایی) دارد. همچنین آب مورد نیاز جهت تولید برنج از کوهستان تامین می شود.دیلمان و پیرکوه محل رویشگاه انواع گیاهان طبیعی  می باشد.  زنبورهای عسل از این گیاهان دارویی تغذیه می کنند و لذا عسل ۸۰ گیاه سیاهکل که خاصیت دارویی نیز دارد، معروف است.محصولات باغی سیاهکل نظیر گردو و فندق،  در سطح کشور منحصر بفرد است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست