میرزا قاسمی

میرزا قاسمی یکی  از خوشمزه ترین ،معروفترین و پر طرفدارترین غذاهای سنتی گیلان می باشد.که هر مسافری وارد استان گیلان میشود  اولین غذایی که  برای خوردن به ذهنشان خطور می کند میرزا قاسمی است.

چرا به میرزا قاسمی، میرزا قاسمی گفته میشود؟

“ميرزا قاسم خان قاجار”، حاكم گيلان در دهه ١٢٣٠ هجرى شمسى بود. وى كه علاقه ى بسيارى به آشپزى داشت، در سال ١٢٣٩ هجرى شمسى با قاطی کردن بادمجان و گوجه و سير، دست به ابداع خوراكى جديد زد و از آنجايى كه به هنر آشپزى عشق مى ورزيد، دستور اين خوراک جديد را در ميان مردمان گيلان رواج داد و با نام وى به “ميرزا قاسمى” شهرت يافت.

ميرزا قاسم خان كه مردى خوش ذوق بود، پس از گيلان، به حكمرانى فارس برگزيده شد و بعدها در شيراز درگذشت و او را در باغ حافظيه و در جنب آرامگاه حافظ شيرازى به خاک سپردند.

مواد لازم برای تهیه میرزا قاسمی:

بادمجان چهار عدد متوسط،گوج فرنگی 2 عدد متوسط، سیر یک بوته، تخم مرغ 1 یا دوعدد ، نمک و فلفل و زردچوبه و روغن به میزان لازم

طرز تهیه: ابتدا بادمجان ها را شسته و کبابی می کنیم ، سپس پوست آنها کنده و با گوشت کوب می کوبیم تا نرم و یک دست شوند. بعد از آن سیر ها را پوست گرفته و له می کنیم و در مقداری روغن کمی تفت می دهیم نباید زیاد سرخ شود چون طعم اصلی خود را از دست می دهد. سپس بادمجان های له شده را به آن اضافه نموده وچند بار هم میزنیم و بعداز آن گوجه فرنگی را که قبلا پوست گرفته و خرد کرده ایم را به آن اضافه می کنیم و می گذاریم تا کاملا سرخ شود و جا بیافتد این غذا خشک می باشد و پس از اینکه به روغن افتاد نمک و فلفل آن را اضافه نموده و در پایان به دلخواه تخم مرغ در آن میشکنیم تا بپزد . این غذا را با برنج و یا نان میتوان میل نمود. چاشنی های کنار این غذای بسیار لذیذ ماهی دودکی یا شور، سرترشی یا زیتون پرورده می باشد که هر فرد بسته به ذائقه خود از آنها استفاده می کنند.

نوش جان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست