برگزاری همایش گردشگری خوراک، با محوریت سفره ی عاشورایی در رشت

.

چهارمین همایش خوراک در گیلان با حضور مدیر کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی گیلان برگزار شد. این همایش  چهارشنبه (24 مهرماه) به همت اداره کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی گیلان و با شرکت بیش از 30 واحد پذیرایی و رستوران از سراسر گیلان در مجتمع پذیرایی آبشار رشت برگزار شد. در این همایش بیش از 100 نوع غذای اصیل و محلی گیلان در قالب 30 غرفه آشپزی در معرض دید علاقمندان و شرکت کنندگان قرار گرفت. دکتر شهرود امیرانتخابی، با سخنرانی در این مراسم ضمن تسلیت ایام سوگواری اربعین حسینی عنوان نمود: گردشگری خوراک، همانند صنعت گردشگری در کشورمان نوپاست و هنوز از پتانسیل این نوع گردشگری که بصورت بالقوه در استان وجود دارد ، استفاده نکرده ایم. وی در ادامه افزود: علیرغم استقبال خوبی که در داخل کشور و استان از گردشگری خوراک می شود، هنوز گام مثبتی در جهت جذب گردشگر خارجی در صنعت گردشگری خوراک برداشته نشده است. مدیرکل میراث فرهنگی ،گردشگری و صنایع دستی گیلان افزود : امیدواریم در آینده ای نه چندان دور با استفاده از راهکارهای علمی و عملیاتی، پیشنهادات پژوهشگران صنعت گردشگری و بررسی عوامل عدم موفقیت در این زمینه، ظرفیت بالقوه گردشگری خوراک را بالفعل کنیم و به انتظارات به حق مردم گیلان جامه عمل بپوشانیم. امیرانتخابی در پایان اظهار داشت : تنها در شهرستان رشت 600 واحد پذیرایی و رستوران وجود دارد که نشان دهنده تمایل و علاقه مردم به صنعت غذا و خوراک می باشد اما متاسفانه نتوانسته ایم از گوناگونی غذایی گیلان بهره ببریم و شاهد تنوع غذاهای بومی در این واحدها باشیم. وی همچنین دلیل اصلی ایجاد اقامتگاه های بوم گردی را یادآور شد و هدف از ایجاد این اقامتگاه ها را ترویج آداب،رسوم و غذاهای محلی و سنتی گیلان عنوان کرد. ناصر حاج محمدی، شهردار محترم کلانشهر رشت و میهمان ویژه این همایش در سخنانی با اشاره به برند خوب و موثر شهر خلاق خوراک شناسی یونسکو برای شهر رشت، تاکید کرد: باید عنوان «شهر خلاق خوراک شناسی» برای شهر رشت خروجی مثبت داشته باشد و در اقتصاد شهر و جذب گردشگر موثر واقع شود. وی بهره گیری از این موقعیت را برای شهر رشت مهم توصیف کرد و گفت: همه دستگاه های اجرایی و مسئولان مرتبط به شهرداری رشت کمک کنند تا «شهر خلاق خوراک شناسی رشت» به دورنما و اهداف خود دست یابد. گفتنی است در پایان این همایش، دکتر روشن بابایی همتی استادیار پژوهشگاه گیلان شناسی دانشگاه گیلان با بیان نمونه های موفق جهانی گردشگری خوراک، راهکارهایی را جهت توسعه این نوع گردشگری در استان به شرکت کنندگان ارائه نمود. لازم به توضیح است کلانشهر رشت به عنوان تنها شهر خلاق خوراک شناسی ایران از سال ۹۴ در یونسکو به ثبت رسیده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست