آش ترش گیلان (تورشه آش)

مواد لازم

سبزی ( تره، جعفری، گشنیز، اسفناج ، نعناع): ۱کیلو

باقالی: نیم کیلو

آبغوره یا گوجه سبز ترش: ۲لیوان

برنج: نیم کیلو

سیر: ۲بوته

 

طرز تهیه :

برنج و باقالی را خیس کرده و آن را همراه با سبزی می‌‌‌‌‏پزیم به صورتی که برنج کاملا له شود، سیر را له می‌‌‌‌‏کنیم و با مقداری نمک و زردچوبه سرخ می‌‌‌‌‏کنیم تا طلایی شود و بعد به مواد آبغوره اظافه می‌‌‌‌‏کنیم تا جا بیفتد.

 

نکته :

-بهتره است از باقالی تازه و برنج خرد شده، استفاده کنیم.

-آب مواد باید دو برابر سطح برنج، سبزی و باقالی باشد.

-در صورت تمایل می توانید از روغن استفاده کنید.

-به جای سیر می‌‌‌‌‏توان از موسیر یا پودر سیر استفاده کرد.

-این آش برای عصرانه یا خانم های بار دار( به عنوان ویارانه) مصرف می‌‌‌‌‏شود.

– در شمال ایران، این آش را با ماهی شور و ترب سفید مصرف می‌‌‌‌‏کنند.

خواص درمانی :

خواص درمانی این آش بسیار است که می‌‌‌‌‏توان به درمان رماتیسم، تقویت کننده کبد، کمردرد، پادرد اشاره کرد و سرشار از ویتامین B,A,C,K است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست