مواد لازم
سبزی ( تره، جعفری، گشنیز، اسفناج ، نعناع): ۱کیلو
باقالی: نیم کیلو
آبغوره یا گوجه سبز ترش: ۲لیوان
برنج: نیم کیلو
سیر: ۲بوته
طرز تهیه :
برنج و باقالی را خیس کرده و آن را همراه با سبزی میپزیم به صورتی که برنج کاملا له شود، سیر را له میکنیم و با مقداری نمک و زردچوبه سرخ میکنیم تا طلایی شود و بعد به مواد آبغوره اظافه میکنیم تا جا بیفتد.
نکته :
-بهتره است از باقالی تازه و برنج خرد شده، استفاده کنیم.
-آب مواد باید دو برابر سطح برنج، سبزی و باقالی باشد.
-در صورت تمایل می توانید از روغن استفاده کنید.
-به جای سیر میتوان از موسیر یا پودر سیر استفاده کرد.
-این آش برای عصرانه یا خانم های بار دار( به عنوان ویارانه) مصرف میشود.
– در شمال ایران، این آش را با ماهی شور و ترب سفید مصرف میکنند.
خواص درمانی :
خواص درمانی این آش بسیار است که میتوان به درمان رماتیسم، تقویت کننده کبد، کمردرد، پادرد اشاره کرد و سرشار از ویتامین B,A,C,K است.