دلار

دلار : چاشنی معطر و معروف گیلان که مخلوطی از سبزی های خوش بو ، با مقداری نمک است . در گیلان آن را به جای نمک با خیار ، گوجه سبز ( آلوچه) و دیگر میوه های لب ترش مانند سیب و پرتقال می خورند . همچنین مخلوطی از آن با سکنجبین و سرکه یا با شکر و سرکه با کاهو خورده می شود (کاهو سکنجبین ) .

مواد لازم : 1/5 کیلو سبزی ; هیل (گیشنیز) ، بینه (نعناع) ، خال واش و کمی چوچاق و نمک .

طرز تهیه : سبزی ها را پس از پاک کردن و شستن در نمکیار چنان لطیف می ساییم که صورت سرمه یا حنا پیدا کند . آن گاه نمک را در حین ساییدن به آن می افزایم . بعضی ها یکی دو برگ تازه ی مو و جوانه ی نارنج یا علفی به نام پنج انگوشته را نیز همراه سبزی ها می سایند . این مواد را می توان در چرخ گوشت یا میکسر برقی هم عمل آورد . به مواد کمی گلپر هم می توان زد . بعد از ساییده شدن آن را در ظرف دردار می ریزیم تا مدت ها سبز باقی بماند .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست