خورشت گل در چمن

 گل در چمن

گل در چمن نوعی باقلا خورشت است که در قدیم برای تفاوت اسم بین استفاده از لوبیای کشاورزی و استفاده از پیل باقلا یا باقلی مازندرانی نامیده شده است. در برخی نگارش ها گوشت و رب و… را برای تهیه اش می نویسند ولی در هیچ نقطه از جغرافیای گیلان چنین چیزی مشاهده نشده است.

مواد لازم

باقلا مازندرانی……………………….. 1 کیلو

شوید تر یا خشک تر………………….. 1 دسته کوچک. 1 قاشق غذا خوری

کره…………………………………… 2 قاشق

سیر…………………………………… 3ـ4 حبه

تخم مرغ………………………………. 4 عدد

روغن…………………………………. به میزان لازم

زردچوبه ونمک و فلفل……………….. به میزان لازم

طرز تهیه

باقلی های آماده را با زردچوبه و نمک و سیر و شوید خرد شده یا شوید خشک در تابه تفت می دهیم و خیلی کم به آن آب اضافه می کنیم. در طول پختن چندبار با فاصله هم می زنیم. به طوری که دانه ها خرد نشود. فقط باید مراقب باشیم ته نگیرد. تخم مرغ ها را در آن می شکنیم و روی سطح خورشت پهن می کنیم. در پوش را می گذاریم تا تخم مرغ ها ببندد. نکته حائز اهمیت این است که آب این خورشت مثل باقلی خورشت زیاد نیست و خیلی کم آب و غلیظ است. اگر خورشت لعاب نداد و غلیظ نشد یکی دو قاشق باقلی را در نعلبکی له کنید تا نه ته بگیرد و نه آبکی باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست